Úvod / Návody / XML přenosy – informace pro vývojáře
blank
Objevte i vy
nová online
školení
Vybrat školení

XML přenosy – informace pro vývojáře

Pokud potřebujete importovat XML do Money S3 nebo něco potřebujete z Money S3 exportovat a chcete to řešit ve vlastní režii, na tomto místě najdete veškeré potřebné informace.

Úvodní informace

1. Možnosti XML přenosů jsou závislé na tom, zda má zákazník zakoupený modul XMLDE nebo ne. Bez modulu XMLDE je možné importovat/exportovat XML jen v nativním formátu Money S3 a s přednastavenými možnostmi. S modulem XMLDE je možné používat transformační šablony a měnit vlastnosti přenosů (např. párovací znaky nebo omezit množinu exportovaných údajů).

2. Vzory vstupních a výstupních souborů jsou si velmi podobné. Pokud si chcete připravit vzorový soubor, stačí vyexportovat podobný vzorový doklad/záznam. Omezení importu/exportu najdete v XSD.

3. Při importu je možné přednastavit různé hodnoty dokladu/záznamu (podle druhu importu např. typ dokladu nebo sklad či skupinu importu). Při importu má však vždy přednost to, co je v XML a jen to, co tam není, se přebírá z přednastavených údajů.

4. Povinná pole pro import nejsou prakticky žádná (podrobnosti v XSD), ale v tom případě se záznam naimportuje jen s přednastavenými údaji.

5. Pokud máte otázky k dané dokumentaci kontaktujte nás na podpora@money.cz. Stejně tak v případě, že byste měli zájem o konzultace ke XML přenosům do a z Money S3.

Aktuální dokumentace ke XML přenosům

Před importem dat do Money S3 nebo před konfigurací XML přenosů v modulu XMLDE doporučujeme prostudovat dokumentaci, ve které je popsána logika importu /exportu a párování jednotlivých entit s údaji v Money. Aktuální dokumentaci najdete i v aktuální verzi programu – tlačítkem F1 / Registr / XML přenosy.

Aktuální dokumentaci najdete – zde.

XSD (schémata ke XML souborům s popisem jednotlivých elementů)

V rámci XSD (XML Schema Definition) najdete popis jednotlivých druhů dokladů a jednotlivých elementů včetně omezení pro export či import. Obsahem jsou také informace o datových typech a omezeních pro jednotlivé elementy. Pomocí těchto XSD také můžete validovat Vaše XML při importu do Money S3. Aktuální XSD najdete i v aktuální verzi programu v datové složce … Data/XMLDE/Schemas.

Aktuální XSD najdete - zde.

Vzorové soubory

Pro přípravu řešení můžete využít nabízené vzorové soubory. Tyto ale nemůžou pokrýt všechny požadavky, proto pokud Vám chybí přesně Váš případ, můžete si jej kdykoli vytvořit např. ve Start verzi.

Aktuální vzorové soubory najdete - zde.

  • Byly tyto informace užitečné?
  • AnoNe

V případě problémů s Vaším Money S3 kontaktujte prosím naši Zákaznickou podporu, a to buď písemně přímo v Money S3 přes záložku Money / Zákaznická podpora nebo na podpora@money.cz nebo telefonicky na čísle 549 522 503 (pouze pro uživatele se zaplacenou službou Podpora a Aktualizace).

blank
Objevte i vy
nová online
školení
Vybrat školení
Zavřít reklamu
Objevte si vy nová online školení
Napojte Money S3 na další služby