Úvod / Návody / Propojení Money S3 se Shoptetem
blank
Objevte i vy
nová online
školení
Vybrat školení

Propojení Money S3 se Shoptetem

    Tento návod popisuje propojení Money S3 a eshopu Shoptet.

    Pro využití nového připojení Money S3 a Shoptetu je nutné mít ze strany Money S3 zakoupený modul E-shop konektor pro internetové obchody | Money a ze strany Shoptetu doplněk Money S3 by Seyfor - Shoptet Doplňky.

    Propojení je dostupné od verze Money S3 23.500.

    Nastavení Shoptetu

    V Shoptetu je nutné nastavit číselné řady pro doklady a to přes možnost Nastavení / Objednávky / Doklady. Číselné řady musí být odlišné od číselné řady v Money S3 – doklady se importují s číselnou řadou Shoptetu.

    Pro správné importování jednotlivých dokladů je důležité, aby v nastavení čísel dokladů nebyla zatržena volba Sjednotit číslo dokladu a VS s objednávkou – pokud by byla tato volba zatržena docházelo by k přebírání čísla dokladu a tedy i přepisu typu dokladu v Money S3.

    Pro evidenci vazeb v Money S3 (záloha, daňový doklad, vyúčtovací faktura) je ale nutné, aby byla zatržena volba Sjednotit VS s objednávkou.

    Například:

    Zálohové faktury

    nastavení v Shoptetu: 1%YYYY%

    výsledné číslo prvního dokladu naimportované do Money S3: 1202300001

    blank

    Import nových zásob do Money S3

    Pokud budete importovat faktury se zásobou, která dosud není vytvořena v Money S3, je nutné mít na kartě nastavení skladu (Sklad / Skladové seznamy / Seznam skladu a ceníku) povolen výdej do mínusu. V tomto případě dojde k vytvoření zásoby. V nastavení samotného propojení následně nastavujete, na jaký sklad a do jaké skupiny se zásoba vytvoří. Pokud sklad nebude nastaven bude zásoba automaticky převedena na neskladovou.

    Nastavení Eshop konektoru a zásob pro obchodování na internetu

    Na kartě Money / Možnosti a nastavení / Obchodování na internetu tlačítkem Přidat obchod otevřete kartu Internetový obchod, kde zadáte název obchodu. Money S3 umožňuje obchodování i na více internetových obchodech. Po uložení karty se v levé části zobrazí seznam zadaných obchodů. V jednotlivých záložkách konfigurujete vlastnosti komunikace se Shoptetem:

    Obecné:

    Zde nastavujete přístupové údaje k danému propojení se Shoptetem (ID e-shopu a hlavní komunikační e-mail) a případně další volby týkající se informování o přenosech.

    blank
    Adresář:

    Volíte do které skupiny se zařadí nově importované adresy.

    blank
    Sklady:

    Zde nastavuje Sklad a Skupinu pro nově importované zásoby z eshopu. Není nutné vyplňovat pokud nové zásoby budete vždy přidávat v Money S3.

    Dále volíte, zda se má jako stav zásoby brát skuteční stav zásoby nebo předpokládaný (tedy stav zásoby ponížený o rezervace a navýšený o objednané zboží).

    blank
    Doklady:

    Na poslední záložce nastavujete, které druhy dokladu budete ze Shoptetu stahovat a v jakém typu dokladu se mají následně naimportovat.

    blank
    Volbou Test spojení provedete kontrolu spojení s internetovým obchodem Shoptet.

    Zásoby

    Po správném nastavení obchodování na internetu dojde k rozdělené seznamu zásob na skladě na 2 záložky Aktuální sklad a Zásoby pro obchod na internetu.

    Na záložce Aktuální sklad určujete zásoby, které budou obchodovatelné na daném eshopu.

    Výběr zásoby probíhá pravým tlačítkem myší a zvolením možnosti Obchod na internetu (pokud bude na Money S3 napojeno více eshopu – je možnost zvolit pro který eshop bude daná zásoba obchodovatelná).

    blank
    Po označení získá zásoba symbol nepublikované zásoby (zeměkoule s červeným křížkem).

    blank
    Nyní se již můžeme přepnout do záložky Zásoby pro obchod na internetu a zde zásoby rozdělit do ručně vytvořených kategorii nebo případně pomocí volby Hromadné operace / Mapuj 1:1 převzít dělení dle skladových skupin z Aktuálního skladu.

    blank
    Zařazením zásoby do dané kategorie dojde k převedení zásoby do publikovaných zásob a je tedy připravena pro přenos na eshop.

    Komunikace s internetovým obchodem

    Na internetový obchod můžete odeslat Zásoby, Stav zásob, Prodejní ceny, Kategorie a Změnu stavu objednávek.

    Z internetového obchod můžete stáhnout Objednávky, Faktury nebo obojí, záleží na nastavení obchodování na internetu.

    Ruční export / import lze provést přes kartu Obchod / Obchodování na internetu.

    blank
    Pokud budete chtít využívat automatický import dokladů a export zásob na eshop je nutné mít zakoupený doplňkový modul S3 Automatic, který zajistí automatickou výměnu dat v pravidelných intervalech dle nastavení.

    • Byly tyto informace užitečné?
    • AnoNe

    V případě problémů s Vaším Money S3 kontaktujte prosím naši Zákaznickou podporu, a to buď písemně přímo v Money S3 přes záložku Money / Zákaznická podpora nebo na podpora@money.cz nebo telefonicky na čísle 549 522 503 (pouze pro uživatele se zaplacenou službou Podpora a Aktualizace).

    blank
    Objevte i vy
    nová online
    školení
    Vybrat školení
    Zavřít reklamu
    Objevte si vy nová online školení
    Napojte Money S3 na další služby