Vše z Money / Produktové novinky/Nová verze Money S3 vylepšuje automatizaci nebo import faktur z iDokladu
Objevte i vy
nová online
školení
Vybrat školení

Nová verze Money S3 vylepšuje automatizaci nebo import faktur z iDokladu

Nová verze Money S3 vylepšuje automatizaci nebo import faktur z iDokladu
Seyfor, a. s.
30. 08. 2022
Doba čtení2 minuty čtení
Líbilo se22
Nová verze Money S3 vylepšuje automatizaci nebo import faktur z iDokladu

V nejnovější verzi Money S3 – 22.700 – se můžete těšit na nové možnosti modulu S3 Automatic, vylepšení importu faktur z iDokladu nebo možnost exportovat mzdové listy či vyúčtování mezd také do Excelu.

Nové možnosti automatizace

Pokud máte aktivované moduly S3 Automatic a Periodická fakturace, práci vám výrazně usnadní možnost automatizace vyřízení objednávky. Money totiž po přijetí objednávky zkontroluje, zda máte objednané zboží na skladě – a pokud ano, vygeneruje fakturu, odešle ji na e-mail zákazníka a vás o tom jen informuje. 

Ulehčit práci si můžete i se zpracováním zálohových faktur. Pokud máte vystavenou zálohovou fakturu a klient vám ji uhradí, modul S3 Automatic obratem vystaví klasickou vyúčtovací fakturu (daňový doklad), abyste to nemuseli dělat ručně. Tuto funkci můžete kdykoliv dle potřeby aktivovat i deaktivovat. 

Vylepšení importu faktur z iDokladu

Pokud si do Money S3 importujete faktury z iDokladu, systém nyní jako datum účetního případu uvede datum vystavení faktury nebo uskutečnění zdanitelného plnění (DUZP) – vždy to, které je starší. Odpadá tak dřívější komplikace, kdy se jako datum účetního případu propisovalo datum importu dokladu a vy jej pak museli ručně upravovat. Samozřejmě stále platí, že si datum účetního případu (které se následně propisuje do účetního deníku) můžete kdykoliv přepsat. 

Vylepšení doznala i situace, v níž do Money importujete fakturu s uskutečněným zdanitelným plněním v předchozím roce. Typicky v případech, kdy jste v lednu vystavili fakturu ještě za prosincové práce. Nově systém dokáže tuto situaci včas rozpoznat a fakturu vám do nového roku vůbec neimportuje. Díky tomu víte, že se v Money musíte nejdříve vrátit do předchozího roku, a teprve poté fakturu importovat. 

Všechny zmíněné novinky mají k dispozici jen uživatelé se zaplacenou službou Podpora a Aktualizace 2022. Jestliže tuto službu nemáte aktivní, doporučujeme, abyste si ji zpětně objednali přes svůj Zákaznický portál.

Export mzdových dokumentů nově i do Excelu

Poslední významnější novinkou je rozšíření možností exportu v modulu Mzdy. Nově můžete mzdové listy a vyúčtování mezd exportovat také do Excelu (dříve to šlo jen do PDF). To vám usnadní kontrolu a případnou editaci vygenerovaných dokumentů. 

Novinek a vylepšení je v novém Money S3 22.700 ještě více. Jejich kompletní seznam najdete pod tímto odkazem.

Byly informace v článku užitečné?

Hodnocení pouze pro uživatele našeho blogu.

Ano
Ne
Vyzkoušejte si účetní program Money S3

Aktualizujte si své Money S3

Stáhněte si poslední verzi Money S3 přes zákaznický portál.

Objevte i vy
nová online
školení
Vybrat školení
Zavřít reklamu
Objevte si vy nová online školení