Vše z Money / Produktové novinky/Nová verze Money S3 zjednodušuje srážky ze mzdy při exekuci i tvorbu daňových dokladů
Objevte i vy
nová online
školení
Vybrat školení

Nová verze Money S3 zjednodušuje srážky ze mzdy při exekuci i tvorbu daňových dokladů

Nová verze Money S3 zjednodušuje srážky ze mzdy při exekuci i tvorbu daňových dokladů
Seyfor, a. s.
29. 09. 2022
Doba čtení2 minuty čtení
Líbilo se4
Nová verze Money S3 zjednodušuje srážky ze mzdy při exekuci i tvorbu daňových dokladů

V nové verzi Money S3 22.800 můžete nezabavitelnou částku ze mzdy zadávat jako procento nebo konkrétní částku, což usnadňuje případy, kdy má váš zaměstnanec v exekuci více zaměstnání. Vylepšena byla také tvorba daňových dokladů nebo systém zadávání výrobních čísel při přípravě výdejek a příjemek.

Nezabavitelná částka procentem či přesnou částkou

Pokud zaměstnáváte člověka, který je v exekuci, Money mu každý měsíc vypočítá hodnotu srážek ze mzdy reflektující nezabavitelnou částku. Nově můžete nezabavitelnou částku zadat jako procento nebo konkrétní sumu.

To využijete v případě, kdy má daný zaměstnanec více zaměstnání, a tedy mu můžete ze mzdy strhnout i více. Podobně je to také u zaměstnanců, kteří souběžně pobírají nějaký typ důchodu.

TIP: Určovat výši nezabavitelné částky při exekuci zaměstnance mohou v Money S3 jen uživatelé s aktivním modulem Mzdy a personalistika PLUS.

Domácí i cizí měna na daňových dokladech

Při vytváření daňových dokladů z bankovních dokladů nově můžete zvolit, aby se na daňový doklad propsala částka v domácí i cizí měně. To využijete zejména v případech, kdy máte bankovní doklad v cizí měně – doteď se na navazující daňový doklad přepsala jen částka v cizí měně, nově tam můžete mít i domácí měnu. To vám usnadní pozdější přípravu přiznání k DPH.

Převodní kurz z cizí měny Money čerpá z kurzovního lístku v databázi systému, proto jej nezapomínejte pravidelně aktualizovat.

Jednodušší zadávání výrobních čísel

Pokud zpracováváte objednávku a chystáte přijatý či vydaný dodací list, můžete teď výrobní čísla všech položek z objednávky zadat v jednom kroku a v jediném dialogovém okně.

Příklad: chystáte přijatý dodací list, pomocí čtečky čárových kódů načítáte jednotlivé položky zboží a postupně tak zadáváte jejich výrobní čísla do systému. To vše v jednom dialogovém okně.

Všechny zmíněné novinky mají k dispozici jen uživatelé se zaplacenou službou Podpora a Aktualizace 2022. Jestliže tuto službu nemáte aktivní, doporučujeme, abyste si ji zpětně objednali přes svůj Zákaznický portál.

Pohodlnější instalace a nová legislativa

Při instalaci Money S3 pomocí instalačního programu si určitě všimnete, že instalační prostředí je nyní přehlednější, modernější a uživatelsky přívětivější.

Další novinkou je legislativní změna v podobě navýšení peněžitého příspěvku na stravování za jednu směnu, tzv. stravenkového paušálu. Nově tato částka činí 99,40 Kč a Money už s ní od prvního září takto počítá.

Novinek a vylepšení je v novém Money S3 22.800 ještě více. Jejich kompletní seznam najdete pod tímto odkazem.

Byly informace v článku užitečné?

Hodnocení pouze pro uživatele našeho blogu.

Ano
Ne
Vyzkoušejte si účetní program Money S3

Aktualizujte si své Money S3

Stáhněte si poslední verzi Money S3 přes zákaznický portál.

Objevte i vy
nová online
školení
Vybrat školení
Zavřít reklamu
Objevte si vy nová online školení